Smart Retur – en kort resumé av 2018

Svante Evertson tvekar inte då frågan om hur det sista året har varit.

– Utmanande, men otroligt roligt! Hela vårt logistiksystem blev satt under stor press redan från inledningen av maj, med långt större volymer än vi hade förväntat oss. Hela Smart Returs infrastruktur körde för fullt, men det är ju precis det vi är som bäst på. Många av våra kunder satte säljrekord inom sina respektive kategorier, säger han. Svante är VD för Smart Retur Sverige, och fastslår att både en varm sommar och fotbolls VM fick kunder som Carlsberg att visa prov på stora volymer.

– Folk var inte bara törstigare, det var också fler som t ex handlade byggvaror och bilprylar. Detta gjorde att vi fick tillbaka för våra snabba och flexibla lösningar.

Dessutom fick detta extra tryck visa att vårt banksystem levererar som det ska och att vi når stora miljöeffekter genom den infrastruktur vi har byggt upp. Genom att expandera lagerkapaciteten från 2.500 m2 till 9.000 m2 har vi inte bara ökat ytan, utan också gjort det möjligt att erbjuda flexibla ad hoc-lösningar. Vi önskar dessutom att utvidga ”bankautomaten” med ytterligare tjänster framöver.

Extrema tider att vänta

Smart Retur Sverige märker att vissa kunder är säsongsbetonade, men det menar Svante är bra eftersom vi hinner ladda batterierna och göra små justeringar för att möta nästa rush.

– Vi är helt övertygade om att de kommande månaderna blir krävande, ja kanske till och med extrema. Orsakerna är många, som t e x den historiskt svaga kronan och den generellt stora bristen på lastbärare. Detta tillsammans med att efterfrågan kommer vara stor gör att toppen kommer vara hög.

En sak är han övertygad om – Smart Retur är riggat för framtidens logistikbehov.

– Fortsätter kunderna var intresserade av att minska svinn, återanvända och tänka nya lösningar med bättre kontroll, så fortsätter vi att vinna marknadens förtroende, avslutar han.

Flere artikler